Categorieën
Walnoten

Waar Komen Walnoten Vandaan?

De walnotenboom is al erg lang in ons midden. Wetenschappers schatten in dat de walnotenboom ongeveer 7000 voor Christus begon te groeien en heeft verschillende gedaanteverwisselingen ondergaan. Walnoten komen uit verschillende streken en de bomen groeien op verschillende plekken in de wereld. Er zijn daarnaast ook verschillende soorten walnoten(bomen).

Verschil tussen de Engelse Walnoot en de Zwarte Walnoot

De bekendste zijn de Engelse walnoot, en de zwarte walnoot.

In de tijd van Rome, was een walnoot het voedsel voor de goden. Ze heetten toen ook anders, namelijk Juglans vernoemd naar de planeet Jupiter. Vandaag de dag, hebben ze gewoon de naam walnoot of walnut (in het Engels).

De (Engelse) walnoot komt oorspronkelijk uit India en heette eerst de Persian Walnut. Van daaruit is hij door de Engelsen daar naar de VS gebracht en de rest van de wereld. Vandaar nu de naam Engelse Walnoot.

De Zwarte walnoot komt oorspronkelijk wel uit Noord Amerika (Mississippi Valley) en waren een basis ingrediënt in de lifestyles van zowel de Native Americans als de kolonisten.

De meeste walnoten die we vandaag de dag eten zijn de Engelse variant. Ze hebben een dunnere en gemakkelijker te breken schaal en hebben ook een mildere smaak dan de black walnut.

Productie Walnoten

De landen welke de meeste walnoten produceren zijn de VS, China, Frankrijk, Turkije, Roemenië en Iran. California (VS) alleen heeft ongeveer de helft van de totale productie van walnoten in handen.

Walnoten zitten boordevol anti-oxidanten en helpen je om kalm te blijven in stressvolle situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *